Dagens träning.

Ett trevligt MMA-pass med mest markteknik och en ny shysst nedtagning, mycket användbar. Det var inte ett speciellt fysiskt jobbigt pass vilket passade mig ypperligt idag då jag har lite ont här och där i kroppen. Tror att det är ett par dagars återhämtning som jag behöver så det är bara att lyssna på kroppen och göra som den säger :).

Jag skulle vilja se en bra film ikväll men har verkligen ingen aning om vilken. Någon som har ett bra filmtips. Gärna thriller eller lite halvläskig sådär så att man kan gosa ihop sig med sambon och känna spänningen ;).

Bjuder på ett par bilder från idag:


Dottern med sin älskade docka


Far och son åker en sväng :)

Kvällens träning...

blev en liten löprunda på 5 km. Det tog 34 min och satan vad seg jag var i benen. Var på väg att börja gå ett par ggr men bet ihop *klappar mig på axeln* och körde på. Imorgon blir det MMA träning och sen tänker jag vila sön, mån och tisdag blir det MMA träning och på onsdagen är det vårruset, hoppas på en hyffsad tid där. Men det absolut viktigaste är att jag springer snabbare än lillasyster Dessie hehe. Jag drog nämligen igång en inbördes tävling mellan mig och syrran då vi bestämde oss för att anmäla oss till vårruset, jag kan också eventuellt ha varit lite dryg och kaxig i sammanhanget vilket ger mig en smula prestationsångest.. aja hoppas det går bra :).


Syrran och jag :)

Fartlek..

Kvällens träning blev 4 km fartlek. Det tog 22:18 min. Nu är jag ganska trött och ska slösurfa en stund innan det är läggdags.

God natt! :)

Löpträning...

blir det ikväll. En liten runda när barnen har gått och lagt sig. Snart är det vårruset, ska bli kul som sjutton, det är ett mysigt litet lopp tycker jag. Jag tänkte även att jag skulle anmäla mig till Kalmarmilen som går i augusti, Kalmar är ju en sån fin stad så det blir nog härligt.
Imorog är jag ledig, ska bli skönt. Behöver fixa och dona lite hemma och sen blir det nog lite styrketräning också :).


Milton på hans nya fyrhjuling. (Crosshjälmarna till barn var slut därav den tillfälliga cykelhjälmen)


Jag innan jag hoppade på cykeln till jobbet idag på morgonen :)

Blev en fin fyrhjuling..

till sonen.. tror ni han blev lycklig när denna stod i garaget i eftermiddag?


Ja! Det blev han! :)

Missar MMA academy.. :(

Hade så gärna velat åka i år men det funkar inte med jobbet. Kunde inte börja min semester fören v28 och MMA campet ligger v26-27. Känns mycket trist. Hade varit grymt kul då det är riktigt bra instruktörer, Waldo, Jycken, Jörgen Kruth mf. Jag ska gå på jobbet och tjura dessa veckorna i ren protest! ;) Nä då men som sagt, surt. Aja nästa år då jävlar ska jag vara med! ..och jag får ju iaf träna med Danielle West om ett par veckor och så blir det säkert fler roliga seminarier på klubben längre fram, ser ni hur jag försöker förtränga summer academy? :)


http://mmaacademy.se/index.html

MMA-träning..

blev det ikväll och det var riktigt roligt och jobbigt. Vi körde stifblocking, clinch och sparring. Jag var helt slut sista ronden av sparringen och körde då dessutom mot coach himself men jag tyckte det gick ganska bra iaf.

Jag ligger i sängen nu och kan knappt hålla ögonen öppna, kombinationen första dagen på nya jobbet (jättekul btw!) och hård träning har mer eller mindre tagit knäcken på mig idag, så god natt! :)


Viktkoll måndag 25/4



Vikt: 70.2 kg
Minskning: 0.6 kg
Kvar till mål: 8.2 kg


Äntligen..

Ikväll blev det äntligen en joggingtur på 5 km. Det var varmt och äckligt men som vanligt är det mycket skönt när det är gjort. Ska försöka ta en runda till imorgon, tänk att för några månader sedan kunde jag inte jogga i 3 minuter utan att stanna för att hämta andan och nu kan jag jogga 5 km.. det går framåt och det är härligt! Målet är att kunna jogga en mil.

Jag hoppas verkligen att detta härliga vädret håller i sig, det gör så otroligt mycket för humör och annat att få lite sol. Allt blir liksom litte lättare.

Imorgon är det invägning och jag hopas att vågen visar lite minus men är osäker då jag har misskött dieten en del. Håll tummarna för mig! :)

Kramis

Frukosttips!

Denna underbara havregrynsgröt som jag hittade på affären för ett tag sen med solroskärnor och fruktbitar i. Den toppar man med hackat äpple, kanel och mjölk. Ljuvligt!



KÖP DEN! :D

Fortfarande ont :(

I sidan.. det har inte blivit bättre och jag känner mig lite halvt handikappad. Som tur är känns det inte när jag bara står eller sitter rakt utan det är när jag gör vissa rörelser.. hmm tycker det är märkligt. Jag väntar nog ändå med att gå till någon doktor tills efter helgen, har inte lust att sitta på någon jourläkarcentral och vänta i timmar.

Idag ska vi till en god vän och barnen ska få rida på hans små ponnys, det tycker de nog är kanonroligt och sen blir det en tur till min mor och far för påskmiddag och äggmålning.

Förresten måste jag berätta att det ska vara ett MMA seminarium på klubben den 8:e Maj med en kvinnligt (jippie!) MMA-fighter som heter Danielle West från storbrittanien (ursprungligen USA). Hon har match i Sverige mot Elina Nilsson den 7:e Maj och förutsatt att hon inte på något sätt bli skadad eller är för mör dagen efter så kommer hon till oss. Ska bli grymt kul! På klubben där jag tränar brukar de ha en massa seminarier med kända fighters och tränare från hela världen. Själv har jag bara tränat sen i januari och har redan hunnit med att träna för Waldo Zapata och näst blir då alltså Danielle West. De har tidigare haft besök av bl a Jörgen Kruth, Robert Drysdale, Åsa Sandell, Madde Vall mf. Bra jobbat Växjö Titans! :)


Danielle West

Matnyttigt...

  • Visste du att en näve nötter om dagen sänker ditt kolesterolvärde med 5,1% och skyddar således mot hjärt-kärlsjukdomar.
  • En studie som gjorts nyligen visar att sötsug kan dämpas betydligt om man äter kikärtor. 1 dl om dagen ska man äta för bästa effekt, kan vara bra att veta såhär i påskäggstider ;).
  • Stretcha mera! Man blir inte bara smidigare och vigare av stretching utan också starkare, hela 31% starkare faktiskt, det visar en amerikansk studie som lät testpersonerna genomföra antingen 8 veckor med enbart styrketräning eller 8 veckors styrketräning i kombination med stretching.
  • Ta dig en kopp svart eller grönt te, flavonoiderna i teet förebygger nämligen cancer.


Aj aj..

i sidag ungefär vid revbenen.. jag vet inte vad som hänt det liksom bara dök upp och det gör ruskigt ont. Mest känns det när jag lyfter armen eller böjer mig framåt och att lyfta barnen kommer inte på fråga :(. Jag fattar ingenting men har det inte blivit bättre tills imorgon så får jag nog kolla upp det. Hoppas jag kan träna på klubben på tisdag också, annars kommer jag bli lipis..

Idag har vi grillat här hemma och jag gjorde hasselbackpotatis till, mycket smarrigt. jag drack även ett glas öl för ovanlighetens skull och det smakade också fint i solen.

Jag läste förut idag att två svenska tjejer gör debut i MMA buren inom kort, jättekul att det blir fler och fler!

Löpning ikväll.. eller inte?

Dagen har spenderats med familj på Ölands Djurpark.. kalas för barnen och mig och sambon också för den delen men också ganska uttröttande. Jag är sugen på att ut och springa en runda ikväll men som sagt... finns orken? Ja vi får se hur jag gör.


Jag och sonen idag..


Dottern matar en get :)

Frustrerad på träningen..

Usch igår gick det trögt på MMA-träningen, så otroligt frustrerande att jag var på väg att kasta handskar och tandskydd och åka hem.. Vi skulle göra en övning som innebar att man skulle ta sig upp när motstånderan har mountat (=sitter gränsle över) och detta skulle vi göra genom att explosivt gå upp i brygga så att motståndaren som sitter över faller framåt samtidigt som man snurrar runt och på så vis får motståndaren under sig istället. Jag körde mot en tjej som har extremt bra balans och som kan konsten att göra sig väldigt tung när hon vill, hon är dessutom en bra bit längre än mig och har på så vis en mycket bättre räckvidd än jag. Jag lyckades väl genomföra övningen 2 ggr av 30 och mot slutet var jag så trött att det inte ens fanns några krafter kvar till att brygga upp ordentligt och då kan man också glömma att motståndaren faller fram. Aja, det kan inte gå lätt varje gång och jag får se det som att jag fick bra träning för muskler och rörlighet iaf. :)

Dieten går sådär för tillfället, igår åt jag chips och idag har jag ätit en bulle till kaffet :/. GIV MIG STYRKA! ;)


Här ser ni en matchsituation där killen har mountat sin motståndare.


Och här ser ni en trött och tilltufsad jag efter träningen igår.. :)

Godagens..

Jag sitter nersjunken i soffan och magen står rakt ut av all mat jag just åt.. fattar inte varför man jämt ska proppa i sig så att man får total matkoma varenda gång. Sen blir man ju sjukligt trött efter att man har ätit så mycket, jag skulle kunna somna här och nu.

Ikväll är det träning på klubben, det ska bli så jäkla roligt. Jag missade ju lördagsträningen så det värker i fightingnerven nu ;). Sen får jag ha på mig mina nya träningstights också.. :)

Idag var jag på arbetsintervju på mitt jobb haha.. konstigt det lät. Alltså jag har tidigare jobbat natt på samma ställe men så hade jag sökt en dagtjänst istället. Här där jag bor finns inget nattdagis och det har varit ett jäkla pusslande med barnvakter osv när både jag och pappan har jobbat och vet ni vad? JAG FICK TJÄNSTEN! Wiiiihooo! Så jäkla kul! Bara dagtid och inga helger. Ska bli himla skönt att inte vara beroende av andra för att saker och ting ska fungera.

Hoppas ni har en bra dag och lika fint väder som jag har här!

tjing tjong långkalsong!


Slänger in två gamla bilder på mig och sambon i brist på annat ;) <3

Sommardag!

Men gud vilket härligt väder vi har! 20 grader varmt och strålande solsken.. helt underbart! Jag har donat i trädgården och kört iväg pinnar.. för typ tredje gången nu.. men nu är det färdigt iaf, skönt!

Ikväll blir det att springa en runda efter att barnen har kommit i säng och det har blivit lite svalare ute. härligt, härligt! Imorgon är det MMA träning, jag längtar! :)

Lite pics från idag:


Frulle. Keso-Kesella med frukt.


Mellis. Knäcke med makrill i tomatsås.


Härligt att kunna vara ute i linne :)


Liten tjej i solen :)

Viktkoll mån 18/4

Tänkte att det kan vara roligt att skriva upp viktminskning/ökning för att ha koll bättre koll på vad som händer med kroppen.

Vikt: 70.8 kg
Minskning: 0.6 kg
Kvar till mål: 8.8 kg




GODIS!!!!!

Jag är så jävla godissugen rent ut sagt så jag håller på att få ett bryyyt! Fan vad jobbigt.. det bara snurrar runt godisar, kladdkakor och chipspåsar i huvudet på mig... Måste stå emot, jag åt ju nästan en hel piizza plus cheesecake igår. Jag får gå ut till köket och blanda till den tredje skålen med keso-kesella och bär för dagen, tur att det är jäkligt gott det med!







Hahaha, snyggt va!? Snacka om att ha för lite att göra! ;)

På önskelistan..

Ja jag har en lång lista med saker som jag verkligen skulle vilja ha och jag tänkte jag skulle visa några av dem för er :)


Ett par nya snygga löpartights, man kan ju aldrig ha för många, eller hur?


Dessa ursnygga löparskor från Nike, ja jag kan knappt inte ens titta på dem så mycket vill jag ha dem ;)


De här grymma MMA-shortsen från Venum skulle passa mig perfekt ju ;)


Kosttillskot skulle jag kunna köpa hur mycket som helst av, nästa gång får det bli en burk Fightburn Extreme från Fightline, prestationsökande och fettförbrännande.




Gina Carano..

my alltime favourite.. Gina Är en amerikansk MMA fighter och hon är anledningen till att jag själv fick upp ögonen för sporten. Hon har varit och är fortfarande en stor inspirationskälla och när jag behöver pepp så spanar jag in något klipp med henne på youtube. Mitt eget mål är nämligen att själv gå match i MMA så fort jag känner mig fysiskt redo. Men det krävs hård träning och jag har en lång väg kvar :).

Här har ni henne då.. Gina Carano.





Trött!

Somnade väl runt 03 inatt skulle jag tro.. Lilltjejen har hostat och hostat och hostat lite till, stackarn. Hon får alltid en väldig slemhosta när hon är förkyld och hon hostar tills hon kräks och sen kan hon oftast somna.

Dagens frulle blev Kesella Lätt blandat med minikeso och hackat äpple och bananskivor och så lite kanel på det. Så gott! Jag tröttnar aldrig :). Kanel kan man gärna pudra lite här och var eftersom det är en riktig superkrydda med flera nyttiga egenskaper. Den är fullproppad med bra antioxidanter och den håller blodsockret på en bra och jämn nivå. Kanelens egenskaper har också en positiv inverkan på blodsockret och är därför jättebra för diabetessjuka samtidigt som den faktiskt minskar risken för just diabetes typ 2 och hjärt-kärlsjukdomar. Bra va! :)








Pizza och cheesecake..

Ikväll har jag varit med mina kära systrar och tittat på musikalen Annie. Supertrevlig musikal, superduktiga sångare/skådespelare! Vilket jobb det måste vara att få ihop en föreställning med manus och repetitioner och all rekvisita mm. Ja jätteroligt var det iaf.
Efter föreställningen åkte vi hem till min ena systers mysiga lilla studenlägenhet och så beställde vi hem pizza. Jag svullade i mig 3.. eller var det 4 bitar plus en stor bit cheesecake till efterätt. Matkoma! Aja man måste unna sig att det goda ibland.. Imorgon blir det hårdarbete i trädgården så då får vi hoppas att man förbränner lite grann iaf ;).

Det kryper lite i MMA-nerven nu alltså. Jag missade ju dagens träning så jag längtar lite tills på tisdag då jag får "fightas" igen :).


Dagens snapshots ;)


Löpträning och biltvätt...

Vilket härligt väder det har varit idag! Helt underbart.
Jag och barnen har varit och hälsat på min mamma och pappa och medan barnen sprang ute på deras stora tomt och lekte och "hjälpte" morfar att bygga garage så passade jag på att ta en löptur i skogen. En kort runda som tog 25 min men i ganska högt tempo, härligt (framförallt efteråt).
Sen var jag duktig och tvättade bilen så nu behöver man inte skämmas för den heller på några dagar hehe ;).

När vi kom hem hittade jag till min glädje nya numret av Fighter Magazine i brevlådan så den har jag legat och bläddrat i ikväll, visst är det härligt när man får lägga sig med en splirrans ny tidning!?

Imorgon missar jag tyvärr MMA träningen :( Usch vad jag ska tjura imorgon kl: 11:00 när jag vet att de andra är på klubben och snart får börja svettas.. men jag ska bara tjura en liten stund och sen ska jag ta mig i kragen och rycka upp mig igen :). Anledningen till att jag missar träningen är att barnens far (min sambo) fick åka iväg på ett jobb och är borta hela helgen och min mor, den som vanligtvis får agera barnvakt vid behov, jobbar även hon. Aja så blir det ibland.

Nu är jag trött och ska krypa ner i sängen. God natt!



Liten hjälpreda :)

Härlig morgon!

Åh vad solen skiner idag! Riiiktigt härligt! Idag ska jag och barnen till min mor och far och jag tänkte springa en runda i skogen medans barnen leker med mormor o morfar. Det blir nog en liten runda på några km bara men det blir härligt i detta väder tror jag! :)

Dagens frukost blev en favorit i repris från igår, nämligen Kesella, keso, äpplen, blåbär och kanel. Mums! En kopp vitt te och ett gals berocca till det för att kickstarta igång dagen :).


Frulle


Bad hair day? ;)



Kvällens käk..

Kände mig lite hungrig förut och slängde ihop en skål med Kesella Lätt, Minikeso, äpplebitar, blåbär och kanel. Så jäkla gott! Ni måste prova!


Yummi yummi ;)

Nu ska jag kolla in Du är vad du äter på Tv4 Play. Anna skipper är grym! haha! :)


God kväll, hörs imorrn! (skinnpåsen i bakrunden är nakenkatten Dante)





Hanna Sillén

Hanna Sillén är sveriges ända kvinnliga proffsfighter inom MMA, hon är en stor inspiration och helt enkelt grym! Kolla in henne i detta klippet! :)


Nya brallor..

Vad gillar ni mina nya träningstights som jag fick hem idag? De var supersköna! Jag älskar att köpa träningskläder, man skulle haft några miljoner på kontot bara för det är som bekant löjligt dyrt med bra träningskläder :)



Idag har jag och barnen varit hos en vännina och hennes barn. Barnen lekte och härjade i några timmar och nu är jag ganska slut, ska bli skönt att krypa ner i sängen sen men det blir inte ännu på ett par timmar, har lite att dona med först.. som vanligt. Tänkt att hur mycket man än fixar och donar, tvättar, städar, pluggar, jobbar eller whatever så finns det alltid mer att göra, det är väl konstigt.


Hemmaträning..

Jag har inget gymkort, utan de dagar jag inte tränar MMA tränar jag hemma och det går ganska bra det med ;)

Idag blev det armar och mage.





En proteindrink efter så kan musklerna bygga finfint ;)

Barnen satte jag i soffan med lite god frukt och en alfonsfilm.


Kolla in den söta Mimmidressen på min lilla tjeja :)


Nu ska vi snart gå till lekparken en sväng och sen ska vi på "lekdejt" hos en god vän och henne gullungar.

Hej svejs!

Sopor..

Det var det första jag tänkte på när jag vaknade idag, sopor haha. Ja eller snarare att jag hade glömt att ställa fram soptunnan till sopbilen som kom idag på morgonen. Jag rusade upp för att se vad klockan var, kanska jag ändå skulle hinna? Nepp kl var 08:15 och sopbilen kommer vid 07 ungefär. Åh.. fan tänkte jag, men sen ser jag till min stora glädje att någon vänlig själ hade ställt fram min soptunna åt mig, kanske sopgubbarna själva? Snäll människa iaf! Tack! :)

Sen fick det bli frukost och jag provade mitt vita te jag köpte igår och det var jättegott! Jag gillade det verkligen. Jag var lite orolig att det inte skulle smaka något men det var helt lagom. Jag hade lite citronhonung i också. Mums!

Sen dagliga vitaminen, Berocca. Rekomenderas verkligen. Jag har mäsrkt skillnad sen jag började med Berocca.




Se så pigg och glad man blir av Beroccan ;)

Kvällsmål..

Kände mig lite hungrig och rörde ihop ca 1 dl Keso och 1 dl Kesella Lätt och blandade ner en näve med blåbär och hallon. Så gott! Mycket protein i både Keso och Kesella så det mättar finfint. :)


Mumsigt!

Formcheck nr 1

Tänkte lägga upp lite bilder för att ha koll på utvecklingen. Tanken är att jag ska gå ner några kilo och bygga lite mer muskler. Ni får ursäkta degmagen hehe, jag hoppas att den blir lite mindre med tiden ;)







Dagens inköp..

Tänkte jag visa er. Fick med mig några roliga saker hem.


En havregröt från Axa med bitar av blåbär, aprikoser och rostade solroskärnor, låter gott va!? Man häller bara upp grynen i en skål och tillsätter hett vatten och låter stå en minut och voila! Den är dessutom nyttig och rik på protein. Det gillar vi, nyttigt och snabbt när hungern slår till eller när man har bråttom iväg på morgonen.


Ekologiskt vitt Mullbärs te. Jag älskar te (och kaffe för den delen) och idag på affären hittade jag en ny spännande tesort. Såhär står det på förpackningen: "De utmärkta och näringsrika färska mullbärsbladen kombineras med ett unikt vitt te och skapar något mycket hälsosamt. Unikt, utsökt gott och hälsosamt rikt på antioxidanter!"

Vitt te har den lägsta koffeinnivån och har troligen de högsta antioxidanta egenskaperna.

Jag har inte hunnit smaka det ännu så jag får återkomma om smakbetyg! :)


Och dessa tightsen hittade jag till min dotter, söta va! De kom i 2-pack med detta par och ett par helvita.


Blåbär..


Proteindrinken som jag skrev om i tidigare inlägg ser ut såhär. Jag brukar variera vilka bär jag har i och idag hade jag, som ni ser på färgen, just det blåbär! Gott! Blåbär är mina favvobär och de är dessutom supernyttiga. De klassas faktiskt som en av världens nyttigaste råvaror och forskning har visat att blåbär har en förebyggande effekt på cancer och att de motverkar att våra hjärnceller bryts ner. De medverkar också till att blodkärlen håller sig friska. Toppen va!


Smarrigt! ;)

Läs den här artikeln...

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/allergi/article12325496.ab

Den handlar om hur vi kan skydda våra barn och oss själva mot alla (massor) av kemikalier som finns i allt runt omkring oss. Intressant och tänkvärt.

Visste ni t ex att det går åt 3 kg kemikalier för att tillverka en T-shirt? Blä!

Ont i en axel...

Igår kväll tränade jag på klubben. Jag tränar MMA och det är verkligen så roligt! Det roligaste jag har gjort i idrottsväg och jag har testat en hel del olika sporter genom åren. Tyvärr har många fått en dålig bild av sporten och andra kampsporter i stort. Man tror att det bara är galna matchosnubbar som gillar att slåss som står och pucklar på varandra. Så är det inte! Tack och lov. Vi tränar slag, grepp, kast, slagblockeringar, kondition och fotarbete mm. Det är verkligen en allsidig träning och extremt tufft emellanåt, de första gångerna trodde jag att jag skulle svimma av eller kräkas eller både och. Jag var dock väldigt otränad efter två graviditeter + mammaledighet :). Nu börjar det iaf reda till sig och jag känner mig i mitt liv bästa form. Utöver MMA träningen försöker jag konditionsträna 2-3 ggr i veckan och då brukar det bli jogging eller crosstrainer något annat likvärdigt.
Idag har jag lite ont i nacke och axel, en ansträngd muskel troligtvis och så har jag legat i sonens lilla säng några timmar inatt och det har nog också gjort sitt.

Idag ska jag ut i trädgården och plocka grenar från ett beskuret (säger man så?) träd och köra iväg dem, hoppas på sol och det ser för tillfället ganska lovande ut. Först ska jag dock blanda till en smarrig proteindrink för att kickstarta igång dagen.

Min proteindrink:

1 dl sojadryck
1 dl Kesella lätt
1 uppvispad äggvita
1 dl bär tex blåbär eller hallon eller blandat
1 tsk äkta vaniljsocker

Om man har ett proteinpulver så kan man även blanda ner det också, ca 30 gram brukar en portion ligga på. börja med att vispa upp äggvitan till skum och mixa sedan ner övriga ingredienser. Mums! Vill man inte ha något tillsatt socker i sin drink så tar man såklart bara bort vaniljsockret. Jag tycker att lite vaniljsocker kan man ha överseende med om man nu inte går på en väldigt strikt diet :).

Jag fick hem ett nytt protein igår faktiskt och det ser ut såhär:


Den finns i olika smaker och jag har jordgubben som brukar funka som smak på proteinpulver, den smakar inte så mycket dock utan ganska blaskig men hellre det än när de smakar mycket artificiellt skräp tycker jag.

Hej bloggen.

Japp jag hade tänkt att använda denna blogg som en samlingsplats för mina tankar om kost, träning och välmående. Jag hoppas kunna fylla den med bra, goda och smarta tips om hälsokost och smarriga recept och med mina tankar kring träning och en sund livsstil.

Jag kan berätta lite om mig själv till att börja med.
Jag är en levnadsglad tjej på 25 år (i oktober) och jag lever ihop med sambo, två barn och två nakenkatter i en villa i ett litet samhälle på landet. Jag stormtrivs här och ända sen vi var och tittade på huset för första gången 2008 så har jag kännt att detta är hemma. På fritiden tränar jag kampsport och umgås med min familj. Jag har ett stort intresse för just träning och nyttig kost och det är som sagt vad denna blogg främst kommer att handla om. Hoppas någon mer hänger med mig på denna "bloggresa". Välkomna!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0